Individuele therapie

De individuele therapie vindt plaats in mijn praktijkruimte en bestaat voornamelijk uit gesprekken. Het is een kortdurende, laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren met sociaal- emotionele problemen. Je kunt hierbij denken aan problemen op het gebied van zelfbeeld en zelfvertrouwen, weerbaarheid, gedragsproblematiek, eetproblematiek, overmatig piekeren, somberheid en depressie of kinderen/ jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling om wat voor reden dan ook. praktijkruimte

Ieder mens is anders, ieder probleem is anders.  Daarom werk ik niet met een vaste methodiek maar kijk ik naar wat het beste past en aansluit bij het kind/de jongere op dat moment. Maatwerk dus.

Door mijn persoonlijkheid, vaardigheden, kennis en ervaring voelt iedereen zich heel snel op zijn gemak en is het mogelijk om in een kort tijdsbestek te zorgen dat het kind/jongere zich weer goed voelt en op een positieve manier verder kan. Kijkend en handelend vanuit zichzelf.
Opvoedondersteuning

Opvoeden is een vak apart. Het kost veel tijd en energie, zeker wanneer het binnen het gezin niet goed loopt. Je wilt graag dat het anders gaat, maar je weet niet goed hoe. Ik kan je hier bij helpen! Wanneer kinderen nog klein zijn, zijn zij op alle gebieden afhankelijk van hun ouders. Omdat het sneller en beter resultaat geeft werk ik in die gevallen het liefst met de ouders en het kind.

Elk kind is anders, elke gezinssituatie is anders. Er zijn allerlei factoren die van invloed zijn op het gedrag van het kind. Om een compleet beeld te krijgen en te kunnen ondersteunen wanneer dit nodig is kom ik daarom bij u thuis op de momenten dat het nog niet goed loopt. Hierbij moet u denken aan momenten zoals het avondeten (mijn kind wil niet eten),  het naar bed brengen (mijn kind wil niet slapen) of een moment zoals boodschappen doen (mijn kind misdraagt zich in de winkel). Ik geef u inzicht in de situatie (waarom gedraagt mijn kind zich zo) en geef praktische tips en adviezen die u gelijk kunt toepassen.

Doordat ik erg sterk ben in het snel analyseren van een situatie en ik een open, vriendelijke, betrokken en niet oordelende persoonlijkheid heb zijn ouders vaak heel verbaasd dat de problemen na een paar ondersteuningsmomenten zijn verholpen.